Így működik az oldal, regisztrálás, hirdetésfeladás – tájékoztató

Kedves Látogató!

A KölcsönzésBérlés.hu oldal működéséről itt találnak részletes tájékoztatót az alábbi sorrendben:

1./ Általános tájékoztató
2./ Regisztrálás és Belépés
3./ Hirdetésfeladás és képfeltöltés
4./ Tájékoztató nézelődőknek
5./ Partner bannerek

Kapcsolati email címünk: info(kukac)kolcsonzesberles(pont)hu
Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/kolcsonzesberles/

1./ Általános tájékoztató

A KölcsönzésBérlés.hu oldal egy ingyenes, országos lefedettségű kölcsönzési piactér, amelynek kettős célja van.
Első célja az, hogy egy központi helyen – a piactéren – ingyenesen jelenhessenek meg a magyarországi kölcsönzéssel és bérbeadással foglalkozó szektor szereplői, termékei és szolgáltatásai.
Az elsővel egyenrangú második célja pedig az, hogy a kölcsönözhető termékeket és szolgáltatásokat kereső látogatók egy helyen megtalálhassák mindazt, amire csak szükségük lehet, kihasználva egy piac bőségének, választékának és kedvező árainak minden előnyét.

A KölcsönzésBérlés.hu oldalon semmilyen közvetlen gazdasági tevékenység – kölcsönzés, bérlés, bérbeadás – nem történik, kizárólag az érdekelt felek egymásra találását hivatott elősegíteni.
Az oldal megtekintése és minden szolgáltatása mind a nézelődő böngészők, mind pedig kölcsönző és bérbeadó hirdetők számára ingyenes.

A KölcsönzésBérlés.hu oldal megtekintése, böngészése, valamint a hirdetésekre történő válaszadás nem igényel regisztrációt.
Hirdetést feladni azonban csak regisztrált felhasználók tudnak.

Mobil nézetben az oldalsáv mindig az adott oldalt továbbgörgetve jelenik meg.

2./ Regisztrálás és Belépés

A folyamat a főmenü” Ingyenes hirdetésfeladás” gombjára kattintva, majd a “Regisztrálás” opciót választva indítható.

 1. A megjelenő nyomtatványon adjon meg egy felhasználónevet és email címet, majd kattintson a “Regisztráció” gombra.
  ( Ha ezután elküldi nekünk a regisztráláskor megadott e-mail címről a “Hirdetést kérek.”szöveget és weboldalának címét, akkor semmilyen további teendője sincs. Ingyen elkészítjük és feltöltjük hirdetését a weboldalán található információk alapján.)
 2. Megjelenik a bejelentkezési ablak, amivel még nincs teendője. Nézze meg az e-mailjeit, mert..
 3. Ezzel egy időben kap egy emailt, amiben talál egy kattintható hivatkozást jelszó megadásához.
  (FIGYELEM! Némely levelezési rendszerben (pld. freemail, citromail) előfordulhat, hogy a hivatkozás végén lévő  “<” jel is kék színű. Ebben az esetben ne kattintson rá, hanem az elején és végén lévő “<” jelek nélkül másolja be a böngészője címsorába.)
 4. Rákattintva megjelenik egy előre generált jelszó. Ezt a jelszót jegyezze fel valahová és kattintson az Új jelszó létrehozása gombra.
 5. Megjelenik a Bejelentkezés link. Rákattintva adja meg a felhasználónevét és jelszavát. Belép a felhasználói fiókjába, ahol a Jelszó módosítása pontnál változtassa meg a jelszót egy saját maga által választott jelszóra.

Ezt követően adjon meg egy nyilvánosság számára látható nevet, ami jellemzően a cégnév szokott lenni. Ezt egy új becenév megadásával, majd alatta, a legördülő listából azt kiválasztva tudja megtenni.

Az itt megadott név fog megjelenni minden hirdetésénél. Ha itt nem ad meg új nevet, akkor a bejelentkezéshez is használt felhasználói neve fog mindenhol megjelenni.

Csak a néhány megjelölt adatot kötelező megadni.

Kitöltés során figyeljen arra, hogy az adatlap alsó részén, a “Hirdetés feladójának adatai” mezőbe beírt Régió/megye és Város adatok fognak szerepelni alapesetben a megjelenő hirdetéseiben is. Ezek az adatok módosíthatók egy hirdetés feladása vagy utólagos szerkesztése során.
A kitöltést követően a lap alján lévő gombbal mentse el az adatokat.
A felhasználói fiók bal felső részén a honlap nevére kattintva visszajut a főoldalra.

A regisztráláskor megadott felhasználói névvel és/vagy email címmel, valamint a megadott jelszóval az “Ingyenes hirdetésfeladás” menüben a “Belépés” opcióra kattintva tud a későbbiekben bármikor belépni a rendszerbe.

Felhasználói fiókjának és regisztrációjának törlését az info(kukac)kolcsonzesberles(pont)hu címre küldött ilyen irányú kérését tartalmazó emaillel tudja elvégezni.

3./ Hirdetés feladása és képfeltöltés

Hirdetés kizárólag kölcsönzés és bérbeadás témakörben adható fel. A hirdetés feladója kizárólag a kölcsönző illetve a bérbeadó lehet.

Hirdetést feladni és egy már feladott hirdetést szerkeszteni csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók tudnak.

Bejelentkezés után az összes oldal menüjében láthatóvá válik a “Hirdetésfeladás” menüpont, ahonnan bármikor indíthatja hirdetéseinek feladását.
A már feladott hirdetését felkeresve – de csak ott – szintén láthatóvá válik a “Hirdetésszerkesztés” menüpont is, ahol a már megjelent hirdetését tudja módosítani.

Ne felejtsen el  hirdetésfeladás/szerkesztés/ módosítás végén a “Befejezés” gombra kattintani! Csak így kerülnek rögzítésre az adatok.

A hirdetések feladása és megújítása ingyenes.

(Köszönettel vesszük honlappal rendelkező hirdetőinktől, ha az ingyenes lehetőségért cserébe honlapjukon bárhol, bármilyen méretben elhelyezik Partner Bannerünket, amelyeknek képét és beillesztéshez szükséges HTML kódját az 5.pontban találják. A linkeltség növelése kölcsönösen előnyös, mert növeli a hirdetések találati arányát a Google kereséseknél.)

A feltölthető hirdetések száma nincs korlátozva, de tilos a többszörös hirdetés (amikor ugyanaz a hirdetés azonos adatokkal egyszerre többször is fel van adva ugyanabban a kategóriában). Természetesen, ha egy kölcsönző több különféle kategóriába eső terméket ad bérbe – például utánfutót, személyautót és teherautót is – akkor mindegyik vonatkozó kategóriába beteheti a hirdetését- sőt javasoljuk is, hogy tegye be – különböző képekkel.

Egy adott hirdetéshez egy kategória, egy város és egy régió/megye adat társítható, adható meg, mivel keresni is így lehet az ajánlatok között.

A régió/megye adat megadásához használja a már a rendszerben lévő adatokat, amit  a bal oldalsávban lévő “Részletes keresés” panel lenyíló “Régió/megye” listájában tekinthet meg. (Mobil nézetben az oldalsáv mindig az oldalt továbbgörgetve jelenik meg.)
A listában jelenleg a megyéken kívül  ‘Országos’ és ‘Budapest’ lokáció szerepel.

Ettől eltérően bevitt adat esetén a lokációt a szerkesztő belátása szerint módosítja vagy törli.

Az oldalon szereplő információk aktualitásának biztosítása érdekében egyes feladott hirdetések lejárati ideje 6 hónap, azaz 6 havonta meg kell újítani azokat.
(A hirdetés tartalmától függ, hogy mely hirdetéseket kell frissíteni.)
A megújítás szükségességéről napokkal a lejárat időpontja előtt tájékoztató e-mailt küldünk. Ez a e-mail tartalmazza majd azt a linket, amelyre kattintva a hirdetés meghosszabbítható.
A meg nem hosszabbított hirdetések automatikusan törlődnek.

A feladható hirdetések szövegrészének fontosabb adatai:

Hirdetés címe: maximum 100 karakter
Hirdetés szövege: maximum 1000 karakter
Hirdetés kivonata: maximum 20 szó

Képek feltöltése:

Mivel a feltöltött képek megjelenési szélességének maximuma 512 pixel, magasságának maximuma 384 pixel, ehhez a mérethez lett beállítva a feltölthető maximális fájlméret is. (80 KB)

(Ha a következő bekezdésnél induló tájékoztató elolvasása után a képfeltöltéssel nem akar vacakolni, vagy nem járna sikerrel, csak adja fel hirdetését kép nélkül, és mi az Ön honlapjáról feltöltünk egy odaillő képetAzt is megteheti, hogy elküldi nekünk mellékletként a feltöltendő képet az
info(kukac)kolcsonzesberles.hu
címre, és mi örömmel átméretezzük és feltöltjük a hirdetéséhez.)

A képek feltöltése két egyszerű módon is történhet.
Az első a sima áthúzás, amikor is a feltöltendő kép fölé visszük a kurzort, bal egérgomb lenyomva tartása mellett áthuzzuk a képet a feltöltési négyzetbe és az egérgombot felengedjük.
A második módszernél a feltöltendő fájl/kép keresése feliratra kattintunk, mire megjelennek a számítógépünkön tárolt képek. A feltöltendő képre kétszer kattintunk a bal egérgombbal, és feltöltődik.

Erősen javasoljuk egy egyszerű képszerkesztő használatát a feltöltés előtt, amivel másodpercek alatt arányosan átméretezheti feltöltendő képeit 512 pixel szélességűre (illetve álló képeknél 384 pixel magasságúra), például a pofonegyszerű https://www.befunky.com/create/  online alkalmazással, ami így működik:

 1. A képet a középen fent lévő “UPLOAD”-ra kattintva kijelöljük, feltöltjük, majd a megjelenő baloldali menüben lévő “Resize” gombra kattintunk.
 2. A számok melletti nyilakkal méretezzük a fekvő képet, a bal felső érték, “width”, legyen 512px.(álló képnél a “heigh” legyen 384px.)
 3. Kattintsunk a nagy kék pipára. Utána a középen fent lévő “SAVE” gombra és a lenyíló listában a visszatöltés helyére (computer)
 4. A megjelenő képernyőn a felajánlott 90%-os minőséget a csúszkával állítsuk 75-80% közé.
 5. Az alsó “SAVE” gombbal mentsük, és kész is van. Most már gond nélkül feltöltheti a képet a hirdetéséhez.

A fenti javaslattal bármilyen kép 1 perc alatt könnyedén csökkenthető 512 pixel szélességnél 80 KB alatti méretre.

Köszönjük Önnek, ha ezzel hozzájárul az oldal “zöld” működéséhez, az erőforrások pazarlásának elkerüléséhez, környezetünk megóvásához. 🙂

Feltölthető képformátumok: jpg, jpeg, png, pjpeg, gif
Feltölthető képek száma: hirdetésenként maximum 1 kép (Ez a későbbiekben nőni fog.)
Feltölthető kép-file maximális terjedelme: 80 KB

Feltöltött kép kinagyított megjelenésének maximális szélessége: 512 pixel
Feltöltött kép kinagyított megjelenésének maximális magassága: 384 pixel
Az ezeknél a pixelméreteknél nagyobb feltöltött képeket a rendszer automatikusan és arányosan ezekhez igazítva átméretezi.

A hirdetés feltöltött anyaga a “Befejezés” gombra kattintva rögzül a rendszerben, és néhány egyedi esetet leszámítva azonnal megjelenik az oldalon. ( Néha a rendszer moderátori jóváhagyásra jelöli ki a hirdetést. Ilyenkor a hirdetés feladója látja az előnézetet, de csak a moderátori jóváhagyást követően jelenik meg az oldalon.)

Minden feladott kölcsönzői hirdetés megjelenik Kölcsönzésbérlés nevű  Facebook oldalunkon is. Köszönjük, ha a Facebookon megjelenő hirdetései lájkolása mellet oldalunkat is lájkolja.

4./ Tájékoztató nézelődőknek és böngészőknek

Látogatóink többféle módon böngészhetik oldalunkat.

A menü “Kölcsönző piactér” pontjára kattintással indulhat a keresés.
Itt áttekinthetik és lenyithatják a 14 fő csoportot, megtekinthetik és megnyithatják a 121 kategóriát.

Kereshetnek a “Böngészés” gombra kattintva kategóriák szerint, vagy a “Részletes keresés” gombra kattintva kategóriák szerint, régiók szerint és kulcsszavak szerint, külön-külön, vagy a három módszer bármilyen összevont csoportosításával.

Ha bármelyik mező kimarad, akkor a keresés az adott módszer összes lehetőséget megjeleníti. ( Például, ha a régiónál nem adunk meg semmit, akkor az összes régióban keres a rendszer, ha nem adunk meg kategóriát, akkor az összes kategóriában keres a rendszer, stb.)

Tipp:
Ha kulcsszó szerint keres, összetett szavaknál érdemes a szóösszetétel tagjaira külön-külön is rákeresni.(Például “világításkölcsönzés” és “világítás kölcsönzés”.)
Ha régió/megye szerint keres mindig nézze meg az “Országos” pontban szereplő ajánlatokat is.

5./ Partner banner

Köszönettel fogadjuk, ha ingyenesen hirdető partnereink az alábbi partner-bannerek bármelyikét, bármilyen méretben elhelyezik honlapjukon. Ezzel segít nekünk és saját hirdetésének is, hogy a Google keresője könnyebben ide találjon.

Partner bannerünk három színben áll rendelkezésre, de igény esetén más színben, vagy csak szöveges változatban is örömmel elkészítjük.

Elhelyezésükhöz, az alattuk lévő kódot írja honlapja bármely HTML kódot fogadó helyére. Arányosan bármekkorára kicsinyíthetők.

Alapméretezésük “half banner”-ként , 234 x 60, de a HTML kódban lévő “width” érték változtatásával arányosan kicsinyíthetők.
Az alábbi kódokban a szélesség például 200.

bannercreator-nu054263,trebuchet msbold,17,f0b823,7,29,,verdana bold italic,13,ffda77,146,48,,trebuchet ms bold,10f0b823,8,48,half banner-234x60

<a href="https://www.kolcsonzesberles.hu/kolcsonzes-kolcsonzo/" target="-blank"><img alt="kölcsönzés-bérlés" width="200" height="auto" src="https://www.kolcsonzesberles.hu/wp-content/uploads/2016/08/bannercreator-nu054263trebuchet-msbold17f0b823729verdana-bold-italic13ffda7714648trebuchet-ms-bold10f0b823848half-banner-234x60.gif"/></a>

bannercreator-nu(1)

><a href="https://www.kolcsonzesberles.hu/kolcsonzes-kolcsonzo/" target="-blank"><img alt="kölcsönzés-bérlés" width="200" height="auto" src="https://www.kolcsonzesberles.hu/wp-content/uploads/2016/08/bannercreator-nu1.gif"/></a>

bannercreator-nu

<a href="https://www.kolcsonzesberles.hu/kolcsonzes-kolcsonzo/" target="-blank"><img alt="kölcsönzés-bérlés" width="200" height="auto" src="https://www.kolcsonzesberles.hu/wp-content/uploads/2016/08/bannercreator-nu.gif"/></a>

Kérdéseire is szívesen válaszolunk, ha alábbi elérhetőségünkre elküldi nekünk:
Contact: info(kukac)kolcsonzesberles(pont)hu